Kunstig intelligens er sannsynlig en karriere innen økonomi, medisin eller lov for mange

Første generasjons roboter arbeidet i fabrikker. Andre generasjons roboter forbereder seg på hvite kraftselskaper. Slike som mennesker.

Å vokse opp, det er en god sjanse at du hørte mantraet «gå til en god skole, få en god jobb, og tjene mye penger.» På overflaten virker det som lydråd. Tross alt, oppnår høyskoleutdannede i gjennomsnitt nesten $ 1 million mer i livet enn de som bare har en videregående opplæring.

Kanskje du ble oppfordret til å få en profesjonell grad til å lande en høy betalende jobb som en lege, tannlege, advokat eller noe lignende. Dette virker også som gode råd, vurderer en profesjonell gradsholder vanligvis tjene mer enn 2 millioner dollar mer i livet enn gjennomsnittlig høyskoleutdannet.

Men det var da, og dette nå.

Takket være raske fremskritt innen robotteknikk, automatisering og kunstig intelligens faller jobber til maskiner til venstre og høyre. Og det er ikke bare blåskjærjobber som blir tatt over av automatisering. Det er også hvitlærte yrker. Ifølge en Oxford-studie kunne 47 prosent av amerikanske jobber falle til automatisering de neste 20 årene.

De trygge, høyt betalte jobbene fra fortiden begynner å se langt mindre sikre fremover. Hvis du for tiden er i ett av følgende yrker, eller går på skole for å komme inn på disse feltene, bør du tenke to ganger før du fortsetter.

1. Finans.
Hvis Wall Street er kjent for noe, er det kjent for galte høye lønninger og bonuser. For de som har ønsket å bli rik raskt etter høgskolen, har det vært få bedre næringer enn økonomi. Akk, økonomi er en av bransjene med høyest risiko for automatisering.

Bridgewater Associates, verdens største sikringsfond, annonserte i fjor at det skulle være å kutte personale til fordel for mer automatisering. Det blir vanskeligere å konkurrere med AI-drevne hedgefond som Sentient- og høyfrekvenshandlere generelt, og en imponerende del av økonomistyringstjenestene håndteres nå av robo-rådgivere som Betterment and Wealthfront, som begge vokser raskt.

Faktisk, ifølge Angel List, er det mer enn 15.000 økonomistarter som jobber for å aktivt forstyrre økonomi, mange av dem bruker kunstig intelligens og andre former for automatisering. Hvis du er i dette feltet eller planlegger å skrive inn det, vil du kanskje vurdere det.

Så, hvis ikke finans, hva hva? Hvis du er god med tall og detaljorienterte, bør du vurdere å komme inn i datavitenskap. Datavitenskapslønn stiger raskt, og de betraktes som de nye rockstjernene i tech verden. Selvfølgelig kan du alltid prøve å komme inn i risikovillig kapital for å ri den massive overgangsbølgen som kommer, men å være en VC er ikke alt det er sprakk for å være heller. Uansett er tradisjonelle finansjobber på vei ut.

2. Medisin.
Arbeidet som leger gjør, er enormt viktig, og i gjennomsnitt er de veldig godt betalt for det. Når det er sagt, er det mange områder av medisin som er modne for automatisering og forbedrede effektiviteter. Et sentralt eksempel ville være medisinsk bildebehandling og feltene innen radiologi, patologi og dermatologi.

Ved hjelp av AI vurderes IBMs Watson nå minst i forhold til en profesjonell radiolog med hensyn til evne til å analysere et bilde og diagnostisere en pasient, og det kan gjøre analysen mye raskere mens man vurderer mye større mengder informasjon enn noe menneske kunne noensinne håper å. Dette er fantastiske nyheter for de som trenger diagnoser, men ikke så bra for medisinsk bildearbeid. Hvis du allerede er i feltet, eller arbeider for å komme inn i det, kan du vurdere å overføre til et visst aspekt av datasyn, enten det er forskning eller opplæring. Hvis du ikke kan slå maskinene, kan du alltid bidra til å gjøre dem bedre.

Det finnes mange andre teknologier, som telemedisin og mobile medisinske enheter, som også vil forstyrre dette feltet fremover. Og mens det fortsatt vil være et sterkt behov for visse medisinske ferdigheter fremover, må du være svært selektiv i det du velger.

3. Lov.
Ahh, advokater. Verden kunne nok bruke langt færre advokater, og maskinene er godt på vei for å gjøre det til en realitet. Mens du fremdeles kan gjøre en pen penny som advokat, er det verdt å merke seg at advokater bruker mye tid på å samle og analysere data, lage eller gjennomgå juridiske dokumenter og mange andre verdslige oppgaver. For de fleste advokater er det langt fra et glamorøst yrke.

Mye av dette grunne arbeidet har allerede blitt automatisert, og det er mer enn 1500 oppstart der ute, som forsøker å strømlinjeforme den juridiske verden enda lenger. Selv om dette ikke umiddelbart vil eliminere alle juridiske jobber, betyr det at det vil ta langt færre advokater – og spesielt advokater – å håndtere samme arbeidsnivå.

Fordi advokater har en tendens til å betale god oppmerksomhet på detaljer, og er svært erfarne i logikken, vil et bra alternativfelt være programmering. Programmeringsspråk er bygd rundt logikk og krever hver bit så mye oppmerksomhet på detaljer som noen kontrakt. Best av alt, det er massevis av kurs på nettet som kan hjelpe deg med å lære, inkludert noen fra toppnivå universiteter som Stanford, MIT og til og med Harvard.

Og selvfølgelig er programmene utrolig godt betalt og i høy etterspørsel nesten overalt. Her er noen av de mest etterspurgte programmeringsspråkene for å hjelpe deg med om du bestemmer deg for å skifte bryteren.

Fremtidens jobber.
Det har vært mange ganger gjennom historien da et stort antall gamle jobber har gått, bare for å bli erstattet av nye jobber ettersom ny teknologi kom sammen. Noen ganger er overgangen fra gammel til ny langvarig nok til å muliggjøre en halvglatt overgang. Det kan eller ikke være tilfelle denne gangen.

Denne listen knapt riper overflaten på jobbene med risiko for automatisering, og jeg anbefaler på det sterkeste at alle med en jobb nøye vurderer risikoen forbundet med deres felt. Hvis jobben din står i fare for automatisering, er det nå på tide å begynne omskoling.