Hvorfor skal jeg sammenligne strømpriser?

strøm

Sammenligning av strømpriser er den mest effektive måten å sikre at du får den beste strømavtalen for husholdningen din.

Nye avtaler kommer på markedet hver måned, og utvalget av leverandører strekker seg langt utover bare de største, noe som betyr mer valg og mer besparelser å ha.

Hvor mye kunne jeg spare ved å sammenligne strømpriser?

I følge Statistisk sentral byrå, er rundt 60% av husholdningene på en variabel pris avtale. Det betyr at de er på den dyreste strømavtalen, uavhengig av hvilken leverandør de er sammen med.

Hvis du er med på variabelpris avtale, kan du bytte til en fast avtale eller spotpris og spare over 2000kr per år på strømregningen. Men selvfølgelig, hvor mye du personlig kan spare alt avhenger av hjemmets energiforbruk, og den beste måten å finne ut hvor mye du kan spare er å sammenligne strømpriser.

Hvordan sammenligner jeg strømpriser?

Sammenligning av strømpriser er en enkel prosess når du bruker strømtest, og tar bare noen få minutter.

  1. For å starte, ta tak i den nyeste energiregningen – vi trenger:

Postnummeret ditt
Gjeldende avtale
Nåværende leverandør
Ved å legge inn denne informasjonen, kan vi deretter vise deg alternative, billigere avtaler. Vi kan gi deg et tilnærmet besparelsesnivå ved å bruke postnummeret og typen eiendom du bor i.

  1. Du har noen flere spørsmål å svare på, for eksempel eiendomstypen din (rekkehus, tomannsbolig, osv.), Hvor mange mennesker som bor der, og når folk vanligvis er hjemme. Når du har svart på disse, vil du bli presentert en liste over strømavtaler i prisrekkefølge.
  2. Når du har funnet deg en bedre avtale, kan du velge «fortsett» og starte bytteprosessen med bare noen få klikk til.
  3. Bytte strømleverandør vil ta opptil 21 dager, og energiselskapet du bytter til vil håndtere administrasjonssiden av prosessen – alt du trenger å gjøre er å gi måleravlesninger når du blir spurt om det. Det blir ikke gjort noe arbeid på eiendommen din, inne eller ute, og det vil ikke være noen avbrudd i leveransen din.

Bedrift strømavtaler

Det er ikke bare husholdninger som kan spare penger ved å bytte energileverandører. Mange virksomheter har det som kalles ‘rullekontrakter’ – selv om dette kan spare deg for tid og stress, ofte vil leverandøren din plassere deg på en dyrere takst, noe som betyr at du kanskje betaler mer enn du trenger for energi. Men med MoneySuperMarket trenger du bare å gi noen detaljer om virksomhetens energibruk og beliggenhet, og du vil kunne finne en bedre avtale.