Hvordan finne de beste mobilabonnementene

 

Mobiltelefon med abonnement er en nødvendighet for alle. Når du ser etter nytt mobilabonnement, må du velge mellom tre av konkurrerende mobiloperatører: Ice, Telia og Telenor.

Betaling og tjenester med mobiltelefoner
For å finne den beste mobilplanen er det noen viktige ting å vurdere – ønsket betalingsplan og hvilke tjenester du vil at telefonen skal gi. Alle norske mobiltelefoner vil sannsynligvis fungere via et GSM-nettverk. Med mange av mobiloperatørene rundt kan man generelt finne billige pakker og spesialpriser, avhengig av hvilke tjenester du søker etter.

Når det gjelder å bruke mobiltelefonen, har norske selskaper en tendens til å ta betalt per GB data. Dette er typisk for mange andre selskaper og mobilplaner i Europa.

Velg billigst mobilabonnement for deg.
Når det gjelder å faktisk plukke mobiltelefonplanen i Norge, kan du velge Kontantkort-alternativet for å betale når du går, eller du kan velge abonnementsplanen for en månedlig kontrakt. Å avgjøre mellom disse planene vil avhenge av om du vil bruke telefonen ofte og hvilke tjenester du foretrekker.

Med Kontantkort-alternativet betaler du kun for forbruk av både minutter, sms, mms og såklart data.

Etter at du har mottatt det nye SIM-kortet, og aktiverert kan du begynne å bruke den.

Med mobilabonnement må du betale hver måned til mobilnettleverandøren din. Dette vil som regel være ubegrenset mengde Ringeminutter, SMS og MMS-meldinger, samt begrenset

Hvis du prøver å finne den beste mobilabonnement, tenk på hvilke tjenester du trenger, hvor lenge du planlegger å bli og hvilken pris du håper å betale.