10 Advokater som bringer revolusjon som grundere

Advokater forlater den trygge og velbetalte loven for å bygge sine egne raskt voksende, teknologisk første selskaper.

Det er en tradisjonell oppfatning av advokater som entreprenørens fiender.

Advokatfirmaens berømte risikofylte holdning frustrer ofte forretningsledere som klager over over-lawyering og innvendinger når de mottar råd fra deres råd.

Det er en rekke grunner til denne mangelen på entreprenørmessig følsomhet blant advokater. Uss juridiske system hviler på veiledning fra tidligere rettspraksis, og fokuserer sterkt på presedens og risikospotting – i stedet for å ødelegge ting og forstyrrelser knyttet til hurtigvoksende selskaper.

Det kan til og med være i de juridiske gener. En studie fant at advokater er i 90-tallet for skepsis og har den laveste motstanden (studsende tilbake eller håndterer et tilbakeslag) av ethvert yrke. Disse egenskapene kan være gode for å helle over dokumenter, men er mindre nyttige når du driver kraftig vekstvirksomhet.

Men svært nylig har et nysgjerrig fenomen slått gjennom dette tradisjonelle yrke. Advokater forlater den trygge og velbetalte loven for å bygge sine egne raskt voksende, teknologisk første selskaper. Sjåføren: behovet for å løse problemer og dype ineffektiviteter oppstått i sin første karriere i loven. Disse advokat-entreprenørene bidrar til å skape det som har blitt kalt «legaltech» -selskaper, ved hjelp av store fremskritt innen teknologi, inkludert kunstig intelligens, for å løse arkaiske praksis i daglig praksis i loven, som har vært uendret i flere tiår. Denne bommen har bidratt til å skape en rekke nye selskaper som forstyrrer måten juridiske tjenester leveres og et lovlig marked på USD 16 milliarder i USA alene.

I undersøkelsen av boken min, The Legal Counters Guide for In-house Counsel, som gjennomføres over flere måneder, analyserer mer enn 100 viktige juridiske teknologiprodukter, har jeg sett oppgangen til denne «lovtrepreneur». Disse unike advokatene er blant de byggevirksomhetene som revolusjonerer Daglige lovoppgaver, inkludert kontraktsrevisjon, immateriell rettighet, due diligence, forskning og kompetanseautomatisering.

Her er 10 advokater som har laget (ikke så godt trodd) banen fra advokat til teknisk bedriftsleder, og deres råd til andre som gjør hoppet.

1. Haley Altman, administrerende direktør og grunnlegger, Doxly
Altman sier at ideen hennes for et automatisert dokument- og transaksjonsadministrasjonsplattform ble født klokken 1, da hun som partner i et advokatfirma satt omringet av hundrevis av manila-mapper. Altman og hennes team var på jakt gjennom tusenvis av dokumenter for en manglende signaturside som inneholdt en multimillion dollar-lukning. Doxly ble grunnlagt i 2016 og har siden økt $ 2,75 millioner i egenkapitalfinansiering. Altman fortalte Stanford Laws Codex-blogg, «Ikke bor for mye på ting du ikke kan endre. Du må hele tiden gå videre. Hvert bakslag er en mulighet til å lære og vokse. »

2. Noory Bechor, administrerende direktør og medstifter, LawGeex
Min sjef Noory Bechor var advokat hos et øverste israelsk advokatfirma da han opplevde førstehånds smerte ved å lage og gjennomgå hverdagskontrakter manuelt. Overbevist om at prosessen kunne bli automatisert, grunnla han AI kontrakten gjennomgang plattform LawGeex i 2014. LawGeex har økt $ 9,5 millioner i finansiering og har vunnet kunder inkludert ledende USA navn i detaljhandel, finans og forsikring. Bechor fortalte meg om et skifte i tankegang for en advokat: «For å ta to eksempler, for advokater, må alle risikoer reduseres, for en gründer tar risikoer er den andre naturen. For det andre er det for advokater alt konfidensielt, men som entreprenør jo mer du deler, jo flere råd du får, desto bedre blir du. »

3. Ned Gannon, medgrunnlegger, eBrevia
Ned Gannon uteksaminert fra Harvard Law og jobbet i et advokatfirma før han grunnla eBrevia, basert på teknologi utviklet i samarbeid med Columbia University. EBrevia sørger for kontraktsgaranti og leasingabstraksjon. Stiftet i 2014, har selskapet økt mer enn $ 4 millioner i finansiering og rapporterer en 30 prosent til 90 prosent økning i fart i forhold til gammel stil manuell gjennomgang. «Det er mange ting å gjøre på mange forskjellige fronter, det er utfordrende, men dette gjør prosessen også morsomt og interessant.»

4. Michael Mills, medstifter og sjefstrategi, Neota Logic Inc
Michael deltok på University of Chicago Law School, deretter tjent som advokat til en distriktsdommer i USA, før han ble partner hos global advokatfirma, Mayer Brown. Mills opprettet Neota Logic, en AI-drevet, ingen kodeplattform for intelligent automatisering av kompetanse, dokumenter og prosesser. Neota har hentet opp store kunder, blant annet Littler, verdens største arbeids- og arbeidslovspraksis. «Gjør hva hver oppstart må gjøre – fokus på prod